STYRELSEN

JBGF Styrelse för 2022

Pia Lindgren, Bengt Rydh, Eila Selin, Katarina Stockheden, Lena Hjorth, Helena Larsson , Joakim Svahn, Irene Landsjö och Peter Isoz.  

Ordförande och ansvarig utgivare av Rotposten, medieansvarig och avtalansvarig är Pia Lindgren

Pia började släktforska när hon var 23 år gammal efter att ha funderat på det sedan hon var 15 år gammal. Hon började sedan engagera sig som lördagsvärd och arbetade med Rotposten i föreningen för att sedan sitta i styrelsen. Pia engagerar sig i föreningsarbetet för att hon vill lyfta fram föreningen och för att se till att medlemmarna får mycket för sitt medlemskap. 

Pia är idag inne på sitt femte år som ordförande och innan det var hon ledamot i två år. 

Pia släktforskade fem år i kyrkoböckerna och gick sedan över till emigrantforskning. Hon forskar även en del inom DNA. Pia håller även kurser inom Ancestry och har skrivit en bok om sin släkt Danbom som reste med Titanic. 

Vice ordförande, Kursansvarig och kyrkodatabas ansvarig är Bengt Rydh Mobil: 0708-89 81 83

Bengt började släktforska som 17-åring men har alltid varit intresserad av historia. Det som fångade hans intresse var en släkttavla från av en amerikansk släkting och en släktträff på samma sida på 1970-talet. 

Bengt kom in som ledamot 2021. 

Bengt släktforskar inom en radie av 10 mil där övervägande av hans släktingar har befunnit sig. Han har även lagt mycket tid på att leta i gamla domböcker, har en del amerikasläktingar och har även börjat snegla på DNA-forskning dels för att det saknas kyrkoböcker från Värnamo och Voxtorp. 

Bengt har gett ut flera släktforskarböcker på sin släktsida. 

 

Sekreterare och samordnare för Värdgruppen är Eila Selin Mobil: 070- 559 08 12

Eila blev intresserad av släktforskning när hon och sambon tog över ett gammalt 1700-tals torp på hans släktsida. Ett barn som bodde i huset emigrerade och då började hon emigrantforska. Eila engagerar sig i föreningsarbetet för att hon tycker att det är roligt att dela med sig av sin kunskap då hon har gått flera kurser i föreningen.  

Elia har suttit med i styrelsen i två år. 

Eila forskar mestadels på DNA för att lösa sin sambos okända farfar. Hon är en av två som ansvarar för föreningens DNA-Café.

Vice sekreterare och lokal/inköpsansvarig är Katarina Stockheden. Mobil: 0767-61 48 92

Katarinas intresse för släktforskning började på 1990-talet då en släkting till hennes mamma gav ut en släktbok om hennes morfars släkt. Hon började själv släktforska för över 20 år sedan efter att hon i sitt föräldrahem hittat, album, brev och anteckningar på sin fars sida. Efter hennes mammas död fick hon tillgång till flera skatter. I planeringen finns att skriva en släktbok.

Katarina är ny i styrelsen sedan 2022. 

Idag forskar Katarina mest i kyrkböckerna och letar efter sina emigranter i Nord Amerika. 

 

 

Kassör och medlemsansvarig är Lena Hjorth, Mobil: 0705-13 69 44

Lena började släktforska när hon gick i pension mestadels för att hon fick mera tid och för att det är en intressant hobby. Hon började sedan engagera sig som lördagsvärd i föreningen för hon tyckte att det var intressant att träffa likasinnade. Lena engagerar sig i föreningsarbetet för att få andra att bli intresserad av släktforskning.

Lena har suttit tre år i styrelsen. 

Lena har mestadels forskat i kyrkböckerna,  soldatforskning, emigrantforskning och DNA forskning.

Marknadsansvarig, Samordnare för Rotposten och tematräffs ansvarig är Helena Larsson Mobil: 0703-47 57 81.

Ledamot i styrelsen och marknadsansvarig, tematräffar och samordnare för Rotposten.

Helena började släktforska för över 25 år och har varit medlem i föreningen sedan 15 år tillbaka.

Helena är även en av våra trognaste avskrivare

Helena är ny i styrelsen 2022 och hon ser fram emot möten med medlemmarna på våra kurser och tematräffar.

Medlemsportalsinläggare är Joakim Svahn Mobil: 0703-27 43 18

Joakim började släktforska för snart 30 år sedan. Anledningen till att han började släktforska var för att ha något att göra på vardagarna efter att han hade blivit permitterad och när han inte sökte arbete så släktforskade han. Att släktforska är som balsam för själen säger Joakim. Anledningen till att han engagerar sig i föreningsarbetet är för att han släktforskar själv. 

Joakim har suttit med i styrelsen i fem år. 

Joakim har släktforskat på sin släkt men är även en av dom som under flera år skrev av föreningens soldater och annat material till kyrkoboksregistret. Joakim skriver även av skeppslistor från amerikanska hamnar och han ansvarar för att kartlägga och lägga ut underlaget i medlemsportalen. Joakim är även kursledare i grundkurs för släktforskare. 

Layoutansvarig för Rotposten samt medie ansvarig är Irene Landsjö. Mobil: 0736-90 98 26

Irène började intressera sig för släktforskning redan som 4 åring för då började hennes mamma och mormor att berätta historier om släkten. Under den senaste åren har det bara blivit mera och mera.

Irène är helt ny i styrelsen 2021 men har varit medlem i föreningen i flera år. 

Irène släktforskar i kyrkoböckerna, och har också gjort en del DNA-forskningar.
Hon har hjälpt flera amerikanska svenskättlingar att hitta sina rötter i de småländska trakterna och med att visa dem gårdar, kyrkor och sammanfört dem med nu levande släktingar.

Hon berättar att det är en riktig “kick” när hon lyckas! 

           

           

Dator ansvarig är Peter Isoz  Mobil: 0708-86 94 20

Peter började släktforska redan på 1970-talet för han blev nyfiken på sitt udda efternamn och ville hitta mera information. Han började engagera sig i föreningsarbetet efter att ha blivit tillfrågad om att hjälpa till. 

Peter har suttit med 12 år i styrelsen.

Peter har mestadels släktforskat  i Sverige, Mellaneuropa och i USA. Peter har kunskap om släktforskning i Stockholm och Sörmland. Han forskar en del på gravar och tycker om att läsa gamla tidningar. Peter är kursledare i scanning av bilder. 

Sammankallande för Valberedningen är Börje Hillfeldt Mobil: 0707-56 77 79