SÄLJES

Här hittar du lite smått och gott som föreningen säljer! Här hittar du saker med jbgf loggan, Jönköpings kartor, antavlor, DNA – kit, DVD skivor, litografier och släktböcker från Jönköping med omnejd. Om du swishar pengar till föreningen så måste du kontakta oss med dina kontaktuppgifter. OBS! Porto tillkommer vid beställning från föreningen. 

Tygväska á 60 kronor 

Vattenflaska á 60 kronor 

Pikétröjer

Storlek: Large

Tryck: Jönköpingsbygdens Genealogiska Förening

Pris: 100 kronor

Vill Du göra ett DNA-test eller har du någon annan i din närhet som vill?

Vi säljer DNA-kit från FTDNA. Redan efter några dagar kan du ha ditt DNA –kit av oss i din brevlåda. Om du köper ditt kit i Sverige slipper du flera veckors leveranstid från USA. 

90 kronor styck

Antavlor i A4 format á 60 kronor 

Ansedel i A4 format á 60 kronor

ANTAVLOR

Lilla antavlan

Färg: vit och beige

Storlek: 32 x 35 cm  

Pris: 60 kronor

Stora antavlan

Färg: vit

Storlek: 54 X 69 cm

Pris: 80 Kronor

 

 

 

 

KARTOR

Karta över Jönköpings stad

Pris: 125 kronor

Karta över Jönköpings kvarteren

Pris: 125 kronor

Föreningen har kommit över några litografier av Uffe Harry Oktave Hansen Vibeke, mer känd som Uffe Tecknare. Uffe var född den 7 juni 1932 i Danmark och dog den 7 juli 2006 i Huskvarna församling, Jönköpings län. Uffe var en dansk-svensk konstnär och författare som var verksam i Gränna, Småland.

Pris: 100 kronor för fyra stycken.

 

 

FÖRFATTARBÖCKER

Svenska pistoler från 1700-talet av Kåa Wennberg

Pris: 249 kronor. Format: häftad bok/156 sidor Utgivningsår: 1996   

Pia Lindgren bor och är uppvuxen i Jönköping med omnejd. Hon har sedan 20 år tillbaka arbetet med socialt arbete. När Pia var 23 år gammal så började hon släktforska och har sedan de senaste 25 år forskat i huvudsak på sina amerikanska släktingar.

Boken “familjen Danbom på Titanic” är en släktkrönika och hennes första bok som släktboksskrivare. Boken handlar om hennes amerikanska släktingar som var på bröllopsresa i Sverige och som skulle resa tillbaka till USA. Familjen och deras resesällskap på ytterligare 8 personer fick på grund av kolstrejken i England, boka om sina biljetter och reste med Titanic på hennes jungfrufärd från England till New York i april 1912.

I boken skildras även öden av SMS, Sven Magnus Svensson från Barkeryd (Jönköpings län), Gustaf Unonius från Uppsala och Eric Jansson från Biskopskulla (Uppsala län) och till sist Peter Cassel från Asby (Östergötlands län). I boken medverkar över 250 personer hemmahörande i Jönköpings län och Östergötlands län. www.pialindgren.se

Pris: 200 kronor. Format: häftad bok/119 sidor Utgivningsår: 2016   ISBN: 978-91-639-1572-7  Förlag: Vulkan

pialindgren.se

Familjen Danbom på Titanic

Såväl fader som moder erkänt barnet som sitt

Ulf Örnemark är född i Nässjö men bor numera utanför Lidköping. Han är filosofie doktor och docent i analytisk kemi vid Uppsala Universitet men driver sedan 2010 eget konsultföretag. Ulf började släktforska 2005 med målsättning att skriva fyra böcker om sina far- och morföräldrar. Dessa två är de första om hans släkthistoria.

Boken “Såväl fader som moder erkänt barnet som sitt” är en släktkrönika som utgår från Hilding Örnemark (1908-1986). Hilding föddes i Vetlanda men kom i unga år till Jönköping och verkade där som polis. Släktutredningen omfattar drygt 600 personer från socknar i främst Jönköpings och Kristianstads län. Bland anorna finns representanter för adelsätten Printzensköld och prästsläkten Agrell.

Pris: 250 kronor. Format: Inbunden/sidor 168 Utgivningsår: 2019 ISBN: 978-91-980228-1-0 a Förlag: Eget förlag

Arsenik och gamla sparvar

Andra boken av Ulf Örnemark heter “Arsenik och gamla sparvar” och är en släktkrönika som utgår från Alice Godlund (1911-1992) från Jönköping. Släktutredningen omfattar nära 700 personer, huvudsakligen från socknar i norra Småland och Östergötland. Detaljerade porträtt ges av några indelta soldater, riksdagsmän och fattighjon.

Pris: 250 kronor. Format: Inbunden/sidor168 Utgivningsår: 2019 ISBN: 978-91-980228-1-0 Förlag: Eget förlag

Erna Andersson är född och uppvuxen i Skärstad. Hon har under sitt yrkesliv arbetat med allt från blommor, människor, barn och äldre till egen friskvård och massagestudio. Att skriva har hela livet varit en gåva som trycktes tillbaks fram till pensioneringen.

Boken I Axel Ohlins Fotspår, Zoologen från Wisingsö är Ernas första bok. Just nu skriver hon på sin tredje bok. Axel växte upp på Wisingsö och han var på 1800-talets slut och början av 1900-talet Sveriges främste zoolog. Axel var under sin levnadstid med på flera forskningsresor. Den första resan gjorde han på uppdrag av Konungen Oscar II för att söka efter den försvunna Andréexpeditionen. Han var med Otto Nordensköld till Eldslandet, senare den stora Antarktisexpeditionen 1901-1903 samt att han även var med och letade efter de unga pojkarna Björling och Kallstenius som saknades efter deras resa till Grönland. Erna har gått i Axel Ohlins fotspår och besökt alla de platser där han som zoolog besökt från Arktis till Antarktis och från Canada till Nya Zeeland. Läs mer på Hjärtans Hjärna förlag

Pris: 250 kr. Format: inbunden/245 sidor Utgivningsår: 2016 ISBN: 978-91-639-3601-2  Hjärtans Hjärna Förlag Wisingsö

I Axel Ohlins fotspår

Familjen August och Hulda Svahn 

Christer Svensson bor i Vaggeryd med sin familj. Han är pensionär sedan några år tillbaka och har släktforskat i många år. På sin fritid är han engagerad i Byarums hembygdsförening. Christer har skrivit två släktböcker av sju.

Boken om Familjen August och Hulda Svahn handlar om hans morfar och mormor och deras förfäder. August och Hulda startade sitt gemensamma liv under små omständigheter som torpare under Lundholmen i Vrigstad. De hade ett framgångsrikt liv och blev arrendebönder på 3 olika gårdar.

I boken får man läsa om andras människoöden men även om hur hästen Max blev inkallad under andra världskriget och om soldaten Fogelberg som krigade i svenska Pommern och som var i Norge när Karl XII avlider. I boken finns även allmän historia för att kunna blicka in i tiden dessa människor levde i. 

Pris: 200 kr. Format: limmad med A4, Pärm/124 Utgivningsår: 2015 Förlag: Stema Print tryckeri Forserum

Min släkt i tid och rum

Boken om min släkt i tid och rum var tänkt att skrivas utifrån hans farmors morfar och mormor. Det visade sig att de umgicks mycket med hans farmors mormors syskon så i boken utforskades även släktgrenar på syskonen. Med i boken finns 600 levande personer varav många har skrivit till boken.

I boken kan man läsa om utvandraren Gustav Westmans olyckliga kärlekshistoria när han återvände till Sverige för att hämta sin fästmö Ett år senare vände han tillbaka igen men med en annan fästmö Anna som skrev dagbok och den anses vara en av de bästa dagböcker som skrivits av en emigrant. Eller varför inte om de två systrarna som blev missionärer i Afrika. I boken finns även åtta generationer med smeder såväl tyska smeder som vallonsmeder. Förutom levnadsöden skriver Christer om den socialmedicinska utvecklingen i Sverige från 1200-talet fram till 1950-talet. 

Pris: 300 kr. Format: A4, limmad med mjuk pärm/309 sidor Förlag: Stema Print tryckeri Forserum

Kristina Albinsson är född 1954 och har arbetat som lärare i över 40 år. Hon är uppvuxen och bosatt i Marks kommun. Intresset för gamla tider och släktforskning har alltid funnits i bakgrunden, och när hon ärvde ett gammalt träskrin, fyllt med brev, startade hennes resa i släktens historia.

Den resan har nu resulterat i boken Syskonband, där hennes farfars far Sven Magnus Nilsson som föddes 1823 på Brunstorp i Hakarps församling, har en central roll. I motsats till några av sina syskon var han framgångsrik i det han företog sig, och fick så småningom dessutom en stor familj. Han var en man med ljust sinnelag, och förde till sina nio barn vidare de värden han stod för; lojalitet, ansvarstagande – och kärlek.  

Vi möter familjen i vardag och till fest. I sorg och glädje. Vi deltar i studentlivet i Lund och Uppsala vid förra sekelskiftet. Vi följer med två unga kvinnor som turistar ensamma i Dalarna i början av 1900-talet. Vi lider med familjen när spriten håller på att bära en älskad bror rakt ner i fördärvet. Dörrar till det förflutna öppnas. Ibland på vid gavel. Ibland bara på glänt.

Pris: 250 kronor. Format: Hårda pärmar, 249 sidor. Utgivningsår: 2019. ISBN:978-91-519-1609-5. Egen utgivning 

Kristina Albinsson blir intervjuad

Syskonband

Taxi

Göran Nell bor i Bankeryd och är uppvuxen på Liljeholmen i Jönköping. Han började arbeta extra som Taxichafför i Jönköping 1968, startade eget på 1970-talet och pensionerade sig sedan 2012. Göran har genom åren kört många kändisar som Martin Ljung, Agneta Fältskog. Börje Salming, Alf Edström och många många fler.

Boken ”Taxi” kom till av en slump för att någon tyckte att dess historia var viktig att få ner på pränt. Göran arbetade som sekreterare på Taxi i Jönköping så det föll sig naturligt att det blev han som skrev boken. I boken får man följa Taxihistorien från 1920-1990 talet och vilka som har kört de olika taxibilarna som har rullat i Jönköping genom åren.  

I boken återfinns bland annat Blå-Anders, Gröne-Pelle, Nalle Puh, Olle Bagarn och många andra färgstarka droskägare.

Pris: 200 kronor. Format/antal sidor: Häftad, 125 sidor. Utgivningsår: 1995 Förlag: Skizz annonsbyrå AB Jönköping

Stellan Andersson (1943-2000) var verksam som journalist, skönlitterär författare och fackboksskrivare. Som dagspressjournalist bosatt i Jönköping lärde han känna Calle och följde honom under 20 år. Den här boken skrev han 1983 då Calle hunnit etablera sig på Riddersberg. I text, och med bilder av främst Mikael Bergström, porträtteras Calle och några av hans mest berömda skulpturer, bl.a. “Det indiska reptricket”, “Myteriet på Bounty”, “Framtiden” och “Jätten Vist”.

Pris: 75 kronor. Format/antal sidor: Inbunden, 71 sidor, utgivningsår: 1983 Förlag; eget. ISBN: 91-7260-887-0 

Den fantastiske Calle Örnemark

Bounty av Calle Örnemark

Calle Örnemarks (1933-2015) egen bok om monumentalskulpturen “Myteriet på Bounty”. Rikt illustrerad i färg med foton av Weimar Söderström. Innehåller också texten (svenska, engelska, tyska, franska och nederländska) till sångspelet om myteriet som uppfördes på Riddersberg.


Pris: 100 kronor. Format/antal sidor: Inbunden, 96 sidor: Utgivningsår 1984 Förlag: eget.

Konstruerat Husförhör Habo

Scannat material av Kaj Gunnar Nilssons konstruerade handskrivna husförhör med källor från mantalslängder, födda, vigda och dödböckerna.

 

CD skivan finns även på medlemsportalen. Pris: 100 kronor.

OBS! Bara något ex kvar

 

BESTÄLLNING