DNA- PROJEKT FADER OKÄND

I början av 2020 startade föreningen ett projekt i samarbete med Christian Almberg, Åsa Lindh och Magnus Blixt. Syftet med DNA-projektet av att hjälpa en idag levande person som hade en “Fader okänd”.

Efter urval valde arbetsgruppen Ulla Bondéus från Gislaved. 

När Ulla föddes 1945 uppgavs ingen far och när hon endast var sex månader gammal dog hennes mor. Den lilla flickan adopterades bort och växte upp hos en familj i Värnamo. Under Ullas uppväxt gick det rykten om vem som kunde vara hennes biologiska far. Det fanns en misstänkt fader som aldrig var delaktig i hennes liv. Med hänsyn till sina fina adoptivföräldrar gjorde Ulla aldrig några försök att etablera någon kontakt. Åren gick och den eventuellt tilltänkte fadern avled 2005. Efter hans död har Ulla DNA-testat nära släktingar till den avlidne mannen och utifrån resultatet så var det inte hennes okände far. 

Ulla fick höra om föreningens DNA-projekt om hjälp. Genom Jönköpingsbygdends Genealogiska Förening så vet Ulla idag vem hennes far är. Hennes resa kan ni läsa i Rotposten, föreningens senaste medlemstidning.